Școala Teddybär este locul unde fiecare elev se află în siguranță, obține rezultate excelente la ore și la concursurile școlare, studiază minim 10 ore pe săptămână în limba germană sau engleză, poate să participe la cluburi de artă sau sport și este motivat să învețe de la profesori dedicați.

Programul educațional furnizat în școala Teddybär țintește către:

·        realizarea permanentă a unor provocări intelectuale care să dezvolte potențialul academic și social al fiecărui copil;

·        depistarea și încurajarea aptitudinilor de la cele mai mici vârste și familiarizarea copiilor cu mijloace moderne de informare;

·        îngrijirea fizică atentă, monitorizarea progreselor și etapelor de dezvoltare; consolidarea dezvoltării fizice armonioase și adoptării unui regim de viață optim sănătății și devenirii intelectuale și afective.

Școala Teddybär va susține nevoile individuale ale elevilor și va contribui la dezvoltarea fiecărui copil luând în calcul potențialul său și, de asemenea, va crea un mediu armonios pentru dezvoltarea inteligențelor multiple, a creativității și a realizării de sine.

La școala Teddybär, lecțiile elevilor se vor desfășura conform curriculumului național, completat de un program intensiv de învățare a limbilor străine (germană/engleză), suplimentate cu cercuri și cluburi de artă, sport și multimedia. Pe lângă acestea, elevii au la dispoziție o gamă de activități opționale, precum aikido, pian, balet, șah sau robotică.