Școala Aletheea are ca misiune construirea unei comunități în cadrul căreia elevii, dar și profesorii, părinții și bunicii învață să învețe. Prin curriculumul pe baza căruia școala își desfășoară activitatea educațională, se are în vedere stimularea potențialului fiecărui copil într-un mediu de învățare echilibrat, motivant și interactiv, educarea pentru înțelegerea față de oameni și mediul înconjurător, precum și respectarea și valorizarea diversității și unicității.

Printre principiile pe care Școala Aletheea își bazează procesul de predare și învățare se află crearea unui mediu stimulativ, perfecționarea, învățarea și dezvoltarea. Un alt principiu esențial îl constituie unicitatea, astfel că Școala Aletheea respectă ritmul și capacitatea de dezvoltare, modul de gândire și de acțiune, motivațiile și interesele fiecărui elev în parte.

Școala Aletheea pune la dispoziția elevilor un mediu interactiv și atractiv, conceput în așa manieră încât aceștia sunt încurajați să exploreze și să participe, să le faciliteze atât lor, cât și profesorilor, desfășurarea activităților de învățare, respectiv de predare. În acest sens, au fost create săli de clasă spațioase și luminoase, spații în care sunt expuse lucrările elevilor și spații comune pentru arte vizuale, educație tehnologică, teatru și muzică. De asemenea, printre dotările școlii se mai numără: sală de proiecții, sală IT, laborator de istorie, laborator de fizică, laborator de chimie, laborator de geografie, laborator de biologie, bibliotecă, sală de sport multifuncțională cu vestiare și grupuri sanitare, cabinet medical.